PROBLEMS OF FOOD SAFETY IN RUSSIA
Abstract
The article considers the problems of food security in Russia which determine population's physi-cal and mental health. One of the most important and foreground conditions of socio-economic development of the country is associated with production, distribu-tion and consumption of food. Food national safety pri-marily depends on the general state of economy and particularly on its agribusiness. Highly developed and effective agriculture is an indispensable characteristic of the foremost economy. According to the calculations of international organizations a country must provide itself with no less than 70 - 75% of domestic food products.
About the Authors
Ш. Жантемиров
Российский университет дружбы народов (Москва)
Russian Federation
В. Семенович
Московский государственный областной университет
Russian Federation
References
1. Бойко И.В. Как выращивать конкурентные преимущества региона? // ЭКО, 2010. - №7. - С. 122- 129.
2. Гатаулина Е.Л. Оценка финансового состояния сельскохозяйственных предприятий России // АГРОкредит, 2009. - №12. - С. 35.
3. Мау В. Экономическая политика 2010 года: в поисках инноваций // Вопросы экономики, 2011 . - №2. - С. 4-22.
4. Милосердов В.В. Продовольственная безопасность - дело государственной важности // Тамбовский курьер: общественно-политическая газета [22 февраля 2011] [сайт]. URL: http:// www.tmbtk.ru/economics/1440/ (дата обращения 01.08.2012).
Views:
58